Behandelings- en werkwijze

Wat is een holistische visie

Vanuit de holistische visie wordt de mens beschouwd als één geheel. Fysieke gevoelens, emoties, gedachten, verlangen, levensovertuiging en sociale omstandigheden zijn gebieden die allemaal verbonden zijn met elkaar. Ze beïnvloeden elkaar en kunnen niet los van elkaar gezien worden. Ze vormen samen een balans. Als op het ene niveau iets gebeurt, heeft dat effect op de andere niveaus. Het lichaam is de uiterlijke manifestatie van onszelf en als er iets uit balans is, geeft het lichaam uiting aan de verstoring door een signaal af te geven in de vorm van een symptoom of klacht.

Opleiding en beroepsverenigingen

Ik heb een beroepsopleiding op HBO-niveau gevolgd en ben daarmee een natuurgeneeskundige therapeute met als specialisatie paranormale therapie. Tevens ben ik lid van de erkende beroepsvereniging “Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze” (VBAG) en geregistreerd bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, het RBCZ; waaraan ook het klacht- en Tuchtrecht is gekoppeld. Zo weet u dat u een integere, betrouwbare, betaalbare en goed opgeleide therapeute raadpleegt.

Wat is ziek zijn?

Ziek zijn is een poging van het lichaam om aandacht te vragen voor gevoelens, situaties en ervaringen die je als mens hebt genegeerd of weggestopt. Ziek zijn geeft je de mogelijkheid om jezelf daarvan bewust te worden. Bewustwording is dan een onderdeel van je genezingsproces. Je kunt daarom zeggen dat genezen méér is dan herstellen van je klachten; je kunt beter spreken van heel worden.

Zorgverzekering

Voor uw zorgverzekeraar word ik gezien als Natuurgeneeskundig therapeute. Bij de meeste aanvullende ziektekostenverzekeringen wordt een consult dan ook vergoed. Vraag hiernaar bij uw zorgverzekeraar. Meestal valt de vergoeding onder ‘alternatieve geneeswijzen’.

Hoe helpt energetische therapie?

Als energetisch therapeute spoor ik, met behulp van mijn helderziende waarnemingen, blokkades in de energiebalans tussen lichaam en geest op en breng ik nieuwe energie zodat het natuurlijk genezend proces van mijn cliënt weer op gang gebracht wordt

Werkwijze

De behandeling begint met het benoemen van uw klacht. Afhankelijk van de klacht begin ik doorgaans met het strijken van mijn beide handen langs uw hoofd, nek en schouders. Ieder mens is uniek en vraagt zijn eigen specifieke benadering. Samen met u zal ik dan ook het beoogde behandelplan doornemen.

Door het loskomen van afvalstoffen in het lichaam, kunnen de symptomen tijdelijk toenemen. Dit betekent dat de genezende energie zijn werk doet. Over het algemeen zijn er drie behandelingen nodig om het zelf herstellend vermogen te activeren.